Ook laatste Egyptische internetprovider geblokkeerd

Internetprovider Noor Group, de enige die nog online was in Egypte, is sinds maandag ook geblokkeerd. In heel Egypte is het internetverkeer nu aan banden gelegd. Dat meldt het Amerikaanse internetbedrijf Renesys.

Het internet en het mobiele telefoonverkeer speelden de voorbije dagen een belangrijke rol in de lancering van betogingen tegen het regime van president Hosni Moebarak. Het regime blokkeerde eerder sociaalnetwerksites als Twitter en Facebook en sinds donderdagavond waren ook de vier belangrijkste Egyptische providers niet meer toegankelijk.

Noor Group, onder meer verantwoordelijk voor de internetverbinding van de Egyptische aandelenbeurs, werd maandagavond definitief geblokkeerd, zegt Renesys.

De Amerikaanse internetgigant Google kondigde maandagavond aan dat hij gaat samenwerken met Twitter zodat Eygptenaren berichten kunnen plaatsen op de microblogsite zonder dat ze een internetconnectie nodig hebben. Volgens Google kan iedereen via drie internationale telefoonnummers een boodschap achterlaten op Twitter en daarbij het trefwoord #egypt gebruiken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud