Wall Street roept Washington op tot akkoord te komen

Goldman Sachs-topman Lloyd Blankfein is een van de bankiers die de politici in Washington oproept om tot een akkoord te komen - Foto AFP

14 toplui uit de Amerikaanse financiële wereld hebben de politieke wereld in Washington opgeroepen om nog deze week tot een akkoord te komen over een verhoging van het Amerikaanse schuldplafond. Ze waarschuwen voor verstrekkende gevolgen indien de VS hun topkredietrating zouden kwijtspelen, wat volgens analisten steeds waarschijnlijker wordt.

Onder de ondertekenaars van de brief bevinden zich Goldman Sachs-topman Lloyd Blankfein en JPMorgan Chase-topman Jamie Dimon. Hun oproep is deels ingegeven door frustratie over het feit dat de Federal Reserve weigert met hen mee na te denken over het het verder zou moeten indien het komt tot een ratingverlaging of zelfs het in gebreke blijven van de VS.

Een dergelijk scenario zou volgens de bankiers 'een geweldige klap zijn voor ondernemers- en investeerdersvertrouwen. Het zou de intresten doen oplopen voor al wie leent, waardoor de waarde van de dollar onder druk zou komen en de aandelen- en obligatiemarkten zwaar getroffen zouden worden', klinkt het in de brief.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud