Advertentie

ABVV-voorzitter vraagt frontvorming van vakbond, mutualiteit en partij

Rudy De Leeuw ©Photo News

De socialistische vakbond, de mutualiteit en de partij moeten één front vormen voor meer koopkracht, voor kwaliteitsvol werk voor jong en oud en voor een klimaatvisie die ook ten goede komt aan de generaties na ons. Die oproep lanceerde Rudy De Leeuw, de voorzitter van de socialistische vakbond ABVV, woensdagavond in de Vooruit in Gent.

De Leeuw sprak op de 1 mei-happening van de sp.a. Hij wil dat de hele socialistische gemeenschap en alle progressieven ervoor ijveren dat "onze sociale democratie nooit het onderspit moet delven voor populistische, nationalistische stromingen en het primaat van de marktideologie waar winst belangrijker is dan mensen".

Anders dan sp.a-voorzitter Bruno Tobback liet De Leeuw de naam N-VA wel vallen in zijn toespraak. "Aan diegenen die ons sociaal model willen afbreken, aan diegenen die het kapitaal op de eerste plaats willen zetten (...) heb ik één vraag: wat hebben jullie tegen de werknemers? Het zijn de werknemers die onze sociale welvaartsstaat hebben opgebouwd. Het is niet omdat de N-VA haar V-plan sociaal noemt, dat het dat ook is."

Als er een warme samenleving met brede solidariteit moet komen, met een goede welvaart en gelijke rechten voor iedereen, besloot De Leeuw, dan hebben het ABVV, de socialistische mutualiteit en de partij daarin een motorfunctie te vervullen. "De sp.a is daartoe nodig. Nu meer dan ooit!"

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud