Amerikaanse bedrijven steunen notionele intrestaftrek

Marcel Claes, algemeen directeur van AmCham Belgium - Foto Guy Puttemans

De Amerikaanse bedrijfswereld heeft bij monde van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in ons land hun steun uitgesproken voor de notionele intrestaftrek (NI). Ze waarschuwen dat het huidige debat voor onzekerheid zorgt, en dat het afschaffen van de aftrek grote multinationals uit ons land zou wegdrijven.

De American Chamber of Commerce in Belgium (Amcham Belgium) stelt dat de notionele intrestaftrek een compensatie biedt 'voor arbeidslasten en een fiscaal regime voor bedrijven die bij de hoogste in Europa behoren'. De organisatie, die Amerikaanse bedrijven in ons land vertegenwoordigt, benadrukt ook dat de NI alle bedrijven in ons land een voordeel biedt.

'De aanval op de notionele intrestaftrek dreigt multinationals uit België weg te drijven, en tenminste een erg zichtbaar bedrijf heeft al zijn valiezen gepakt', zegt Marcel Claes, algemeen directeur van AmCham Belgium. 'Natuurlijk profiteren niet enkel multinationale bedrijven van de NI, maar alle ondernemingen in België.'

Het is niet duidelijk of Claes daarmee verwijst naar ArcelorMittal, dat zijn vehikel ArcelorMittal Finance and Services Belgium intussen verkaste naar Luxemburg, of dat het gaat om een Amerikaans bedrijf dat als gevolg van het debat eieren voor zijn geld kiest.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content