Bellens hekelt politiek

(Foto: Reuters) ©REUTERS

De topman van het telecombedrijf Belgacom, Didier Bellens, haalt uit naar de politiek in België. In een nieuwjaarstoespraak voor een groep journalisten was hij dinsdag erg kritisch over de stralingsnormen in Brussel en over de nieuwe telecomwet. 'België staat in het buitenland bekend als een land dat graag bedrijven dooddoet', zei hij.

Bellens haalde eerst uit naar de stralingsnormen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die het volgens hem onmogelijk maken voor Belgacom om er 4G aan te bieden. Belgacom is die technologie voor sneller mobiel internet in België aan het uitrollen. 'De hoofdstad van Europa dreigt de enige plaats in Europa te worden waar geen 4G is', verklaarde Bellens.

Volgens de Belgacom-topman hebben bedrijven daar vragen bij. Bellens gaf het voorbeeld van het ambassadepersoneel in Brussel. Elk land heeft in de hoofdstad drie ambassades, een voor België, een voor de EU en een voor de NAVO, benadrukte de CEO. 'De mensen daar hebben nood aan 4G', stelde hij.

'En wat zegt Brussel... Fuck you.' Volgens Bellens is het 'hoog tijd dat de politiek verantwoordelijken het verband leggen tussen de ontwikkeling van een land, het scheppen van banen en de rol die telecom daarbij speelt'.

Aansluitend richtte Bellens zijn pijlen op de nieuwe telecomwet. Die is van kracht sinds oktober en maakt dat consumenten hun telecomcontract na zes maanden kunnen opzeggen zonder vergoeding. Europa legt een maximum van 12 maanden op, maar 'België heeft, in al zijn wijsheid, zoals gewoonlijk, beslist een restrictievere wet in te voeren dan àlle andere Europese landen', sneerde Bellens. 'Dat verzwakt natuurlijk de Belgische telecombedrijven tegenover de andere in Europa.'

Bellens moet naar eigen zeggen in de Verenigde Staten aan investeerders uitleggen 'waarom België zijn industriële bedrijven wil dooddoen'.

Peeters

'Bellens legt in buitenland uit waarom België industrie doodt. Groteske veralgemening. Maar waarom niet praten over regionalisering Belgacom?' Zo reageerde Vlaams minister-president Kris Peeters via Twitter op de verklaringen van Bellens.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud