Kabinetschef Lieten naar LRM

Patrick Verjans. ©BELGA

De Vlaamse regering zendt op het nippertje nog haar kabinetschefs uit als bestuurders van de regionale luchthavens en van de Limburgse Reconversiemaatschappij.

Het ziet ernaar uit dat Patrick Verjans, huidig kabinetschef van ontslagnemend Vlaams minister Ingrid Lieten (sp.a), Jean Claude Van Rode zal vervangen als bestuurder bij de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM). Dat vernam De Tijd in Vlaamse regeringskringen. LRM wou het bericht gisteren niet officieel bevestigen.

LRM speelt een belangrijke rol in de reconversie van Limburg na de aangekondigde sluiting van Ford Genk. Vorig jaar investeerde de Limburgse investeringsmaatschappij 53,6 miljoen euro in 58 ondernemingen met een Limburgse link. Iets meer dan 7 miljoen van deze middelen waren bestemd voor zogenaamde KlimOp-leningen aan 41 kmo's.

Vorige maand is Verjans nog benoemd bij Vitrufin, de holding boven de verzekeraar Ethias. Hij is ook al bestuurder bij de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, bij de publiek-private samenwerking voor de aanleg van nieuwe tramlijnen Brabo en de BAM, die de wegenwerken in en rond Antwerpen coƶrdineert.

Ook Filip Boelaert, tot voor kort kabinetschef van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) krijgt een nieuw bestuursmandaat. De topman van Mobiliteit en Openbare Werken wordt bestuurder en gedelegeerd bestuurder van de overheidspoot in de regionale luchthavens van Deurne en Oostende. De regionale luchthavens worden privaat uitgebaat, maar de overheid blijft via een luchthavenontwikkelingsmaatschappij (LOM) verantwoordelijk voor de infrastructuur van de luchthavens.

De Vlaamse regering benoemde een maand voor de verkiezingen de raden van bestuur van beide regionale luchthavens. Bart Van Camp, de kabinetschef van de Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA), wordt voorzitter van de regionale luchthaven van Deurne. Voor de luchthaven van Oostende wordt Peter Caset voorzitter van de raad van bestuur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content