Meerderheid overlegt over groepsverzekeringen

©BELGAPLUS

Deze week bespreken de meerderheidspartijen in het parlement het wetsontwerp van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) dat gaat over het aanvullend pensioen uit groepsverzekeringen. Dat laat premier Elio Di Rupo weten.

Volgens verschillende vrouwenorganisaties is het ontwerp, dat bepaalt dat het gespaarde kapitaal volledig toekomt aan de persoon op wiens naam de groepsverzekering staat, nadelig voor partners die minder gewerkt hebben en later uit de echt scheiden.

De organisaties, die naar eigen zeggen honderdduizenden mensen vertegenwoordigen, vroegen in een open brief aan de eerste minister om niet blind te zijn voor de gevolgen van het voorstel en het wetsontwerp in te trekken.

In een reactie laat Di Rupo verstaan dat de bal in het kamp van het parlement ligt. ‘Er volgt deze week meerderheidsoverleg in het parlement’, klinkt het. Gevraagd of dat betekent dat het ontwerp niet ingetrokken wordt, klinkt het: ‘We laten het parlement zijn werk doen. Hopelijk komt er een oplossing uit het meerderheidsoverleg.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n