Michèle Sioen nieuwe VBO-voorzitter

Michèle Sioen wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van het VBO. Foto: Lieven Van Assche ©Lieven Van Assche

Michèle Sioen wordt vanaf mei 2014 de nieuwe voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Dat hebben de bestuurders van de werkgeversorganisatie donderdagmiddag beslist. Ze volgt Pierre Alain De Smedt op, wiens driejarig mandaat eind april afloopt.

Michèle Sioen staat al sinds 2005 aan het hoofd van Sioen Industries, dat actief is in de productie en verwerking van technisch textiel. Het bedrijf heeft afdelingen in beide landsdelen en ook in verschillende landen binnen en buiten de EU-zone.

'Ik dank iedereen, en in het bijzonder de leden van de raad van bestuur, voor het vertrouwen', meldt Sioen op de VBO-website. 'De komende maanden zal ik mij, samen met huidig voorzitter Pierre Alain De Smedt en CEO Pieter Timmermans, voorbereiden op deze nieuwe en boeiende uitdaging. Tijdens deze studieperiode zal ik dan ook geen verklaringen afleggen noch standpunten innemen.'

Sioen wordt de eerste vrouw aan het hoofd van de interprofessionele federatie. Ze wordt in mei meteen ook voorzitter van de Groep van Tien, het overlegorgaan van de sociale partners. Als voorzitter zal ze tijdens haar driejarig mandaat wellicht twee interprofessionele akkoorden moeten onderhandelen.

Vice-voorzitter

Michèle Sioen is sinds 2011 vice-voorzitter van het VBO en was tussen 2007 en 2010 voorzitter van Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie.

'Ik kijk uit naar de samenwerking met Michèle Sioen', reageert Pieter Timmermans. 'Met haar trackrecord is ze een Belgische topmanager en topondernemer. Als dé overkoepelende werkgeversorganisatie van het land zijn we dan ook trots dat zij voor de volgende periode van drie jaar onze voorzitter wordt.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content