Muntintendant is Overheidsmanager van het Jaar

Peter De Caluwe - Foto Photo News ©Photo News

Peter De Caluwe, de algemeen directeur van de Koninklijke Muntschouwburg, is donderdag in het Vlaams parlement verkozen tot Overheidsmanager van het Jaar. Het is de vijftiende keer dat de titel wordt uitgedeeld, en De Caluwe is de tweede manager uit culturele hoek.

Eerder kreeg voormalig conservator van het Museum voor Moderne Kunst in Oostende Willy Van Den Bussche al de prijs.

Elk jaar reikt de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) een prijs uit voor een (top)ambtenaar, die de openbare sector op een enthousiaste manier vertegenwoordigt en bijdraagt tot het publieke debat. Eerder viel de eer ook al te beurt aan Stefan Van Mulders, administrateur-generaal van het Agentschap Bijzondere Jeugdzorg, en Piet Vanthemse van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

De VVBB heeft er dit jaar voor gekozen De Caluwe te loven, en dat wegens zijn 'sterk leiderschap en consequente houding'. 'In zeer moeilijke financiële omstandigheden' slaagt hij erin zijn team te blijven motiveren, meent de jury. In 2011 werd De Munt, toen al onder leiding van Peter De Caluwe, ook al uitgeroepen tot Operahuis van het Jaar door het toonaangevende Duitse vakblad Opernwelt.

De organisatie reikte donderdag ook een Lifetime Achievement Award - een carrièreprijs zeg maar - uit aan voormalig Vlaams en federaal topambtenaar Georges Monard. Monard was onder meer kabinetschef van de ministers Gaston Geens en Daniël Coens en lag aan de basis van belangrijke hervormingen in het onderwijs. Monard volgt onder andere Karel Baeck (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) en prof.em. Roger Depré (KULeuven) op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content