Advertentie

Ray Stewart staat klaar om Bellens op te volgen

CFO Ray Stewart (r.) samen met CEO Didier Bellens bij de voorstelling van de jaarresultaten over 2012 (foto: Belga) ©BELGA

De financieel directeur van Belgacom, de 64-jarige Amerikaan Ray Stewart, zal naar voren worden geschoven als interim-CEO van Belgacom indien de regering beslist om Didier Bellens aan de deur te zetten. Dat vernam De Tijd.

De regering-Di Rupo heeft dus een scenario klaar om te voorkomen dat de financiële markten ongerust zouden reageren als Didier Bellens aan de deur wordt gezet.

Ray Stewart, die een lange staat van dienst heeft bij Belgacom, heeft een reputatie van oerdegelijkheid en kent het huis van binnen en van buiten. Hij is al sinds 1996 financieel directeur van Belgacom, toen de Amerikaanse telecomoperator Ameritech zijn intrede deed in het kapitaal van de telecomgroep.

Toen John Goossens eind 2002 overleed, was Stewart overigens ook al even CEO ad interim, in een duobaan met de voorzitter van de raad van bestuur. Naar die formule wil de regering-Di Rupo teruggrijpen.

Terwijl Stewart op de winkel past, kan de regering vervolgens de zoektocht beginnen naar een nieuwe topman voor Belgacom. Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten waarschuwde al dat het geen platte politieke benoeming mag worden, maar dat objectief naar de beste kandidaat moet worden gezocht.

De raad van bestuur bij Belgacom hoopt betrokken te worden bij het opstellen van het gezochte profiel. De uitdaging wordt Belgacom sterk te positioneren in een geliberaliseerde markt, die gekenmerkt wordt door razendsnelle technologische evoluties.

Belgacom zal daarbij moeten investeren in zijn infrastructuur, wat betekent dat het minder 'Sinterklaas' zal kunnen spelen voor de regering. De raad van bestuur hoopt, als het profiel is opgesteld, met een headhunter zelf een kandidaat te kunnen voordragen aan de regering. ‘Dat zou de objectiviteit garanderen’, is te horen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud