Advertentie
Advertentie

Smet wil Engels als officiële taal in Brussel

Pascal Smet wil het Engels als officiële taal in Brussel. - BELGA ©BELGA

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) vindt dat Brussel Engels als officiële taal moet erkennen. Dat verklaarde hij aan de website Euractiv.

Bij de lancering van het Marnixplan, dat de meertaligheid in Brussel en vooral in het Brusselse onderwijs wil promoten, heeft Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) een opmerkelijke uitspraak gedaan. 'Als Brussel echt een internationale stad wil worden, moet het verder gaan en het Engels als een officiële taal van de stad erkennen', zei Smet aan de website Euractiv. 

'De volgende 20 jaar zal het Engels domineren als wereldtaal. Het is de taal van de politieke wereld, de diplomatieke wereld en het toerisme', argumenteert Smet zijn voorstel. Verder ziet hij het Engels als een verenigende taal. 'Iedereen die in Brussel leeft, zou op zijn minst een gemeenschappelijke taal moeten spreken. Die taal kan het Engels zijn', meent Smet. 

Uit cijfers van het Marnixplan blijkt dat 63 procent van de inwoners van Brussel Frans spreken, terwijl minder dan 20 procent Nederlandstalig is. 2,5 procent heeft het Engels als moedertaal, maar daarentegen zou 30 procent van de inwoners claimen 'goed' of 'zeer goed' Engels te spreken. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud