Neyts krijgt tweede plaats op Europese lijst Open VLD

Annemie Neyts stelt zich opnieuw kandidaat. - TDB ©Thomas De Boever

Annemie Neyts, Europees Parlementslid voor Open VLD, staat ook bij de komende verkiezingen van 25 mei op de Europese lijst van haar partij. Ze krijgt de tweede plaats. 'In de komende jaren' geeft Neyts de fakkel dan door aan volgende generaties.

Het partijbureau van Open VLD hakte vandaag de heikele knoop door rond de tweede plaats op de Europese lijst van de partij. Die gaat naar Annemie Neyts, een oudgediende in het Europees Parlement. Ze zetelt er al sinds 2004 en ook al eens tussen 1994 en 1999. Ook op 25 mei zal ze kandidaat zijn voor het Europese halfrond.

'Pro-Europa zit ons liberalen in het bloed, daar staat geen leeftijd op,' motiveert Neyts haar keuze. 'Ik zal mijn kennis volledig ter beschikking stellen van de liberale fractie in dit parlement en in de komende jaren de fakkel doorgeven aan de volgende generaties.'

Dat er gekozen wordt voor Neyts, is slechts nieuws voor een aantal andere liberale politici. Zowel de naam van Hilde Vautmans, Fientje Moerman als Patricia Ceysens circuleerden voor de tweede plaats op de Europese lijst. Vautmans wordt tweede opvolger op de Europese lijst, Moerman gaf recent aan te stoppen met politiek. 

Eerder was al duidelijk dat oud-voorzitter Guy Verhofstadt Europees lijsttrekker is voor Open VLD. Ook de naam van Karel De Gucht als lijstduwer is al een tijdje bekend.

De vraag is wel nog wat er gaat gebeuren met Philippe De Backer, op dit moment evenzeer Europees Parlementslid voor Open VLD. Hij is eerste opvolger en zal dus moeten wachten tot iemand verzaakt aan het zeteltje bij de effectieven. Lijstduwer Karel De Gucht hoopt op een verlenging als Europees Commissaris en doet dat in dat geval sowieso. Over Neyts is enkel geweten dat ze 'in de komende jaren de fakkel zal doorgeven'. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud