Advertentie
Advertentie

Pep Guardiola overweegt politiek avontuur

Pep Guardiola (foto: Reuters). ©REUTERS

De Spaanse topvoetbalcoach Pep Guardiola denkt ernstig na over een avontuur in de politiek. Dat meldde de Spaanse krant EL Mundo maandag. De trainer van Bayern München zou bij de regionale verkiezingen in 2015 de derde plaats krijgen op een Catalaanse lijst die streeft naar onafhankelijkheid van Spanje.

De Catalaanse deelstaatpremier, Artur Mas, geeft zijn streven naar onafhankelijkheid van Spanje niet op. Ondanks forse tegenkanting uit Madrid werkt de leider van Convergencia i Uniò (CiU) ijverig aan een wegenkaart om een van de rijkste regio's van Spanje af te scheuren van het land.

De regionale verkiezingen in de lente van 2015 worden een scharniermoment. Dan wil Mas op de lijst 'Entesa per la Llibertat' (Akkoord voor de Vrijheid') alle Catalaanse partijen verenigen die naar onafhankelijkheid van de regio streven.

Koppositie

Mas ziet de koppositie op de lijst voor zichzelf weggelegd. De tweede plak wil hij reserveren voor de leider van ERC, een linkse Catalaanse partij. Plek drie houdt hij vrij voor de topvoetbalcoach Pep Guardiola.

Volgens de Spaanse krant El Mundo polste Mas de voormalige succescoach van FC Barcelona al. 'Die beloofde het voorstel ernstig te overwegen maar is het plan wel genegen', vernam El Mundo bij verschillende bronnen.

Onafhankelijkheid

Verbazen hoeft dat niet. Guardiola, een geboren en getogen Catalaan, heeft zijn sympathieën voor Catalaanse onafhankelijkheid nooit onder stoelen of banken gestoken. 

Sinds het begin van dit seizoen is Guardiola aan de slag als trainer van de Duitse topclub Bayern München.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud