Reporter filmt gefoefel europarlementsleden

In een reportage die momenteel op het internet circuleert, ontmaskert de Nederlandse EU-reporter Tom Staal van de weblog ‘GeenStijl’ twee europarlementsleden die op het einde van de werkdag komen intekenen om tot 300 euro onkosten te kunnen claimen. Meteen daarna vertrekken ze weer. Het filmpje doet heel wat stof opwaaien.

De eerste man die de reporter aan de tand voelt, een Tsjechische politicus van een communistische partij, woont op slechts een honderdtal meter van het Europees Parlement in Brussel. De reporter vraagt een verklaring voor het avondlijke blitzbezoek aan het parlement.

‘Ik werk hier’, probeert de man zich nog te verdedigen. ‘Vreemd voor iemand die werkt om enkel ’s avonds een minuutje langs te komen’, werpt de reporter op. De geïnterviewde, die zich duidelijk betrapt voelt, wordt vervolgens agressief en het komt tot een handgemeen tussen de twee.

Ook een tweede europarlementslid, uit Italië, blijkt zich aan dezelfde praktijk schuldig te maken. Hij doet eerst alsof hij geen Engels spreekt en de vraag van de reporter niet verstaat. Ook hij raakt snel geïrriteerd en wordt agressief wanneer de reportagemaker toch blijft aandringen.

Bekijk het filmpje op GeenStijl

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud