Paul De Grauwe

*functie: professor Internationale Economie aan London School of Economics

*te zien op exclusieve meet & greet met Tijd-abonnees (op invitatie)

*te zien op lunchdebat over de toekomst van de Euro, 12u30 in Conference Room

*Bio:

Paul De Grauwe (Ukkel, 1946) is vanaf februari 2012 professor aan de London School of Economics and Political Science en gewoon hoogleraar emeritus aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij is een voormalig Belgisch senator voor de Vlaamse partij VLD.

Paul De Grauwe doctoreerde in 1973 aan de Johns Hopkins University te Baltimore (Maryland). Hij startte als stagiair bij de toenmalige Europese Economische Gemeenschap en werd nadien eerst assistent en dan professor aan de KU Leuven. Nadien nam hij opdrachten aan bij het Internationaal Monetair Fonds, het Centre for European Policy Studies en de Europese Centrale Bank. Hij was ook gastprofessor aan de universiteiten van Michigan, Tilburg, Kiel, en Saarbrücken, de Wharton School, de Vrije Universiteit Berlijn en de Universiteit van Amsterdam. Doctor Honoris Causa werd hij aan de universiteiten van Sankt Gallen en Genua en de Finse Turku School of Economics and Business Administration.

Van 1991 tot 1995 zetelde hij voor de VLD in de Senaat, van 1995 tot 1999 in de kamer en van 1999 tot 2003 terug in de Senaat.

Hij is redacteur van gezaghebbende economische vaktijdschriften en lid van de economische adviesgroep van José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie. Hij heeft al jaren een column in de Financial Times.

Bron: Wikipedia, oktober 2012

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud