'L'Enfant' wint vijf Joseph Plateau Prijzen

(tijd) - 'L'Enfant' van het regisseursduo Luc en Jean-Pierre Dardenne is in de Vooruit in Gent uitgeroepen tot beste Belgische film van 2005. De film sleepte vijf Joseph Plateau Prijzen, de Belgische oscars, in de wacht: 'beste film', 'beste regisseur', 'beste acteur', 'beste actrice' en 'beste scenario'.

Een beeld uit L'Enfant: Bruno en Sonja en hun baby.

In 'L'Enfant' portretteert het broederpaar twee jonge ouders, Bruno en Sonja. Op een dag krijgt Bruno het voorstel om hun jonge kind voor grof geld te verkopen. Na 'La Promesse' (1996), 'Rosetta' (1999) en 'Le Fils' (2002) is het de vierde keer dat de broers Dardenne met de prijs voor 'beste Belgische film' naar huis gaan.

'Een ander zijn geluk' van Fien Troch was drie keer genomineerd, maar won geen prijs. De prijs voor 'beste Belgische componist' ging naar George Van Dam voor de muziek voor 'Vendredi ou un autre jour'. Danny Elsen won in de categorie 'beste Belgische cinematograaf' voor zijn medewerking aan vier films: 'De bloedbruiloft', 'Buitenspel', 'Vendredi ou un autre jour' en 'Verlengd weekend'. Jonas Govaerts kreeg de prijs voor 'beste Belgische kortfilm'. TP

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect