100.000 handtekeningen om auteur 'Gomorra' te beschermen

Roberto Saviano ©AFP

Er zijn al meer dan honderdduizend handtekeningen verzameld ten voordele van de Italiaanse auteur Roberto Saviano. De oproep van zes voormalige Nobelprijswinnaars om de schrijver ten alle koste te beschermen tegen de maffia heeft duidelijk effect. De Britse schrijvers Martin Amis en Ian McEwan hebben alvast hun steun aan Saviano betuigd. Dat schrijft het dagblad La Repubblica dinsdag.

(belga) - De oproep van de Nobelprijswinnaars werd gepubliceerd in La Repubblica, een dagblad waarvoor Roberto Saviano regelmatig werkt. Walter Veltroni, leider van de Democratische Partij (PD), heeft de oproep ook al ondertekend. In de oproep wordt aan de Italiaanse staat gevraagd om 'al het mogelijke te doen om de schrijver te beschermen en de Camorra te verslaan'. Op deze manier hopen ze ervoor te kunnen zorgen dat de auteur in Italië blijft. Na eerdere doodsbedreigingen leeft de Italiaanse auteur nu al twee jaar onder constante bescherming van de politie. Saviano drukte al zijn wens uit om het land te verlaten.

Saviano is de auteur van het boek Gomorra, een boek dat het reilen en zeilen van de Napolitaanse maffia uitlegt. De verfilming van het boek won de Prijs van de Jury tijdens het laatste festival van Cannes en vertegenwoordigt Italië tijdens de Oscaruitreiking in de Verenigde Staten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud