400 Pukkelpop-gangers geëvacueerd door regenval

(belga) - Door de hevige regenval van de afgelopen nacht zijn naar schatting 400 bezoekers van het rockfestival Pukkelpop die op de camping verbleven, geëvacueerd. De verkleumde jongeren werden opgevangen in een feestzaal en sporthal in Kiewit bij Hasselt waar Pukkelpop plaatsvindt. Daar kregen ze dekens en warme dranken, zegt Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine.

Inmiddels hebben zich ook al zo'n honderd Pukkelpop-gangers verzameld aan het treinstation in Kiewit om terug naar huis te keren.

De campingsite is net zoals vorig jaar, weer tot een immense modderpoel omgetoverd. De Pukkelpop-organisatie had nochtans een aantal maatregelen genomen om zich dit jaar tegen de aangekondigde plensbuien te wapenen, maar die maatregelen bleken niet opgewassen tegen de hoeveelheid water die sinds vrijdag 04.00 uur over het Pukkelpop-terrein en de nabije camping neerdaalde.

Momenteel wordt met man en macht gewerkt om het festivalterrein opnieuw toegankelijk te maken voor de tienduizenden bezoekers die vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur worden verwacht voor de tweede dag van het driedaagse Pukkelpop-festival. Tijdens de eerste dag van het festival voor de alternatieve muziek donderdag kwamen zo'n 35.000 muziekfanaten opdagen. Of die vandaag evenmin door de regen afgeschrikt zullen worden, zal in de loop van de dag moeten blijken, aldus nog de Pukkelpop-organisatie.

Vooral de omgeving rond Hasselt had de voorbije nacht overigens met wateroverlast te kampen. Naast het Pukkelpop-terrein ter hoogte van de Kempische Steenweg in Hasselt, kreeg de brandweer van Hasselt enkele tientallen oproepen binnen van ondergelopen straten, huizen en kelders in Hasselt, Zonhoven en Herk-de-Stad. Vooral het centrum van Zonhoven kreeg het zwaar te verduren. Daar staat een aantal straten volledig blank. De brandweer diende eveneens uit te rukken naar aanleiding van wateroverlast op het industrieterrein van Herk-de-Stad.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud