4FM-pioniers stichten nieuwe commerciële TV-zender

(belga) - Wim Weetjens en Stefan Ackermans, radiomakers en mede-oprichters van het commerciële station 4FM, willen een nieuw televisiestation oprichten. Er werd een licentie aangevraagd bij het VCM. "Het wordt geen thema- of doelgroepzender, maar een breed, commercieel station, dat niemand uitsluit", zegt Weetjens.

Veel details over de zenders willen de oprichters nog niet kwijt, maar volgens Weetjens (foto: belga) wordt het 'iets totaal anders, iets onconventioneels, zowel inhoudelijk als commercieel'.

De oprichters liggen niet wakker van het toekomstig aantal kijkcijfers of het marktaandeel. Het wordt van bij aanvang een analoog station, maar in de toekomst mogelijk een digitale zender. "We zijn voorbereid op de digitale en interactieve evolutie in het televisielandschap", bevestigt Weetjens.

Het businessplan vertrekt vanuit een volledig ander standpunt dan de bestaande media en de oprichters hebben contact met geldschieters. Namen willen ze evenwel niet bekendmaken.

Weetjens en Ackermans hebben ook een licentie-aanvraag ingediend bij het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM), dat bevoegd is om licenties voor nieuwe zenders uit te reiken. De oprichters onderhandelen met de kabelmaatschappijen, maar volgens Weetjens is er nog voldoende plaats op de kabel voor een nieuwe zender.

Zowel Ackermans als Weetjens zetten hun eerste stappen in de media als presentator bij Studio Brussel. In 2000 richttten ze samen met Jan Caerts en Dirk Guldemont het commerciële radiostation 4FM op. Alle oorspronkelijke oprichters hebben ondertussen 4FM verlaten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud