63ste filmfestival van Venetië geopend

Met sterren als Scarlett Johansson en Catherine Deneuve is woensdagavond de 63ste editie van het filmfestival van Venetië geopend. Openingsfilm was de flamboyante thriller 'The Black Dahlia' van Brian de Palma, waarin Johansson een van de blikvangers is.

(belga) De actrice, die eerder al hoge ogen gooide in 'Lost in Translation', 'The Girl with the Pearl Earring' en 'Matchpoint', kwam met haar filmpartner Josh Hartnett trouwens bijna een uur te laat aan voor het gala aan het Lido.

'The Black Dahlia', naar een boek van misdaadschrijver James Ellroy en gebaseerd op de waargebeurde moord op de actrice Betty Short in 1946, krijgt in competitie concurrentie van 20 andere films en een 'verrassingsfilm'.

Daarbij onder meer 'Zwartboek' van Paul 'Basic Instinct' Verhoeven, 'Bobby' van Emilio Estevez (met Sharon Stone, Demi Moore en Anthony Hopkins), 'The Queen' van Stephen Frears, 'The Fountain' van Darren Aronofsky en 'Private Fears in Public Places' van Alain Resnais.

Buiten competitie wordt het uitkijken naar 'World Trade Center' van Oliver Stone, over het lot van twee politiemannen die op 11 september 2001 onder het puin van de Twin Towers in New York bedolven werden.

Op 9 september weten we wie de Gouden Leeuw wint. Juryvoorzitster is de Franse diva Catherine Deneuve.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud