900.000 euro voor topwijnen van Frère

Albert Frère (rechts) ©-

Het Britse veilinghuis Sotheby's veilt vandaag/woensdag een verzameling topwijnen uit de collectie van de Belgische zakenman Albert Frère. Het gaat om 454 loten prestigieuze Bordeaux-wijnen en champagnes uit de periode 1985-2005 die onder de hamer gaan.

(belga) - De opbrengst wordt geraamd op minimaal een kleine 900.000 euro, en gaat naar de stichting die Frère in 2000 oprichtte ter nagedachtenis van zijn overleden zoon. Charles-Albert Frère kwam op 22 april 1999 om het leven in een verkeersongeval. De stichting helpt kinderen met psychologische, fysieke en mentale moeilijkheden, evenals kansarme volwassenen.

De intussen 83-jarige Albert Frère staat bekend als een gepassioneerd wijnkenner, met een voorkeur voor de grand cru's uit de streek van Bordeaux en de allerbeste champagnes. Frère is ook eigenaar van enkele wijnkastelen. Een van de hoogtepunten van de veiling moet een lot met acht magnums uit het jaar 2000 worden: het gaat om telkens twee magnumflessen van vier van de meest gerenommeerde châteaux in de Bordeaux.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud