Advertentie

Acteur Nand Buyl overleden

De Vlaamse acteur Nand Buyl is dinsdag om 8.30 uur overleden in het UZ Brussel. Dat meldt zijn echtgenote Chris Lomme. Nand Buyl, die 86 jaar werd, werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen.

(belga) - Buyl was acteur en regisseur en wordt beschouwd als een van de pioniers van de Vlaamse televisie. In 2006 speelde hij nog een hoofdrol in de film 'Vidange Perdue'. De laatste jaren van zijn leven bleef hij ook actief op de televisie en in het theater. Zo speelde hij enkele gastrollen in series als 'Wittekerke' en 'Thuis'. In 2005 had hij een grote rol in de dramaserie 'De Kavijaks'.

Nand Buyl werd vooral bekend door zijn rol als schipper in de televisiereeks 'Schipper naast Mathilde' uit 1955. Ook speelde hij later detective Axel Nort in het gelijknamige televisiefeuilleton. Een van zijn eerste rollen was in de eerste verfilming van 'De Witte', het boek van auteur Ernest Claes, in 1934. Buyl was toen een tiener.

Buyl was na de Tweede Wereldoorlog meer dan 60 jaar verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel als acteur, regisseur en leraar drama. Van 1972 tot 1992 was hij er artistiek directeur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud