Advertentie

Actors Guild kroont 'Slumdog Millionaire' tot beste film

©EPA

'Slumdog Millionaire' zet zijn triomftocht voort. De film van regisseur Danny Boyle haalde zondagavond de Screen Actors Guild Award voor beste film binnen. Eerder kon 'Slumdog' ook de Golden Globe en de PGA Award (producenten) voor beste film meepikken.

(belga) - De prent maakt ook nog kans op de DGA- (regisseurs) en de WGA-award (schrijvers), die respectievelijk op 31 januari en 7 februari worden toegekend, op de BAFTA (de Britse Oscar) en, natuurlijk, op een rits 'echte' Oscars - 'Slumdog' is tienmaal genomineerd.

Ook Meryl Streep en Sean Penn zijn zondag in de prijzen gevallen bij de SAG-Awards (SAG). Penn kreeg de award voor beste acteur voor zijn rol als de homoseksuele politicus Harvey Milk in 'Milk'. Streep werd uitgeroepen tot beste actrice voor haar acteerwerk in de dramafilm 'Doubt', waarin ze een wraakzuchtige non speelt. Kate Winslet werd onderscheiden in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking in 'The Reader'.

Wijlen Heath Ledger kreeg postuum een prijs voor de beste bijrol in 'The Dark Knight'. Ook de cast van 'Slumdog Millionaire', topfavoriet voor de Oscars op 22 februari, ging niet met lege handen naar huis.

De onderscheidingen van de Amerikaanse acteursvakbond werden in veertien categorieën uitgereikt tijdens een gala in Los Angeles.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud