Advertentie

Agfa-Gevaert: '2007 wordt een mijlpaal'

Agfa-Gevaert rekent erop dat 2007 een mijlpaal wordt voor de beeldverwerkingsgroep uit Mortsel. Vooral omdat tegen het eind van het jaar de splitsing in drie onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen afgerond zal zijn.

(tijd) Agfa Graphics verwacht dit jaar een doorbraak voor industriële inktjet, met groeiende verkoopcijfers en de eliminatie van de opstartverliezen in de loop van de tweede jaarhelft. Voor prepress worden stabiele omzetcijfers verwacht, met een verdere achteruitgang bij de analoge producten, gecompenseerd door groei bij de meer rendabele digitale drukplaten. Agfa Graphics zag zijn omzet vorig jaar met 1,2 procent terugvallen tot 1,712 miljard euro. De recurrente bedrijsfwinst (rebit) steeg met 17,5 procent tot 72,6 miljoen euro.

In HealthCare moeten de verdere internationalisering van de IT-systemen en de groei van de overige digitale en IT-oplossingen en -diensten de voortdurende marktgebonden terugval in de omzet van de film- en printproducten meer dan compenseren. Bij HealthCare steeg de omzet vorig jaar met 3,3 procent tot 1,452 miljard euro. De rebit ging 7 procent hoger tot 161,4 miljoen euro.

Speciality Produts wint marktaandeel met zijn filmproducten en mikt op bijkomende groei. Hier groeide de omzet op vergelijkbare basis met 8,2 procent tot 237 miljoen euro.

'De voordelen van de besparingsplannen zullen in alle activiteiten zichtbaar worden, maar verwacht wordt dat de grondstofkosten op een hoog niveau zullen blijven en zo opnieuw de resultaten zullen beïnvloeden', aldus Agfa-Gevaert in een persbericht.

'Alle businessgroepen investeren in de implementatie van hun groeistrategieën, wat van cruciaal belang is voor hun onafhankelijkheid', aldus Marc Olivié, de CEO van de groep. 'Samen met de implementatie van het beparingsplan, zullen de doordachte groeistrategieën de toekomst van de drie ondernemingen veiligstellen.'

Agfa-Gevaert noteert omstreeks tien na negen 1,74 pocent lager op 17,50 euro. De groep publiceerde woensdagochtend jaarcijfer die iets beneden de verwachtingen van analisten lagen.

Luc Van Aelst

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud