Alicia Keys en U2 maken favorietenrol waar op Grammy Awards

R&B-zangeres Alicia Keys mag zich met vijf onderscheidingen de grote winnares van de uitreiking van de Grammy Awards 2002 noemen. De Ierse rockgroep U2, met acht nominaties de grote favoriet voor de fel begeerde prijzen, moest tevreden zijn met vier Grammy's. De prijs voor het album van het jaar ging niet onverrassend naar de soundtrack van de film "O Brother, Where Art Thou?".

Grote triomfator Alicia Keys haalde het in de categorieën 'Beste Nieuwkomer', 'Song van het Jaar', 'Beste Vrouwelijke R&B-Act', 'Beste R&B-song' en 'Beste R&B-Album'. De 21-jarige singer-songwriter verwees meteen, door alle prijzen in de categorie R&B op zak te steken, de zeven maal genomineerde India.Marie naar de vergeetput van de Grammy Awards. Voor Nelly Furtado was er een troost: zij won de Grammy voor de 'Beste Vrouwelijke Popsong' voor het lied "I'm Like a bird".

U2 won de prijs voor het 'Beste Rock Album' voor het met open armen onthaalde "All That You Can't Leave Behind" en voor "Stuck in a Moment That You Can't Get Out Off" in de categorie 'Beste Pop-Act door een duo of een groep'. Voorts kreeg de groep rond frontman Bono een prijs voor het lied "Walk On" en voor de song "Elevation" in de categorie 'Beste Rock-Act door een duo of een groep'. In de ganse geschiedenis van de groep, won U2 al veertien Grammy's.

Lenny Kravitz viel voor de vierde maal op rij in de prijzen in de categorie 'Beste Mannelijke Rockzanger'. Producer T-Bone Burnett zag zich vier maal beloond met een Grammy. De 60-jarig Bob Dylan moest tevreden zijn met één prijs, die voor het 'Beste Hedendaagse Folk-Album'.

Outkast mag zich beschouwen als de meest succesvolle hiphop-groep van het afgelopen jaar. Het duo won zowel in de categorie 'Beste Rap-Album' als in die voor de 'Beste Rap-Song'.

Vijf muzikanten werden tenslotte nog in de bloemetjes gezet voor hun volledige carrière. Die eer was weggelegd voor de legendarische bandleider Count Basie, de zangeressen Joni Mitchell en Rosemary Clooney, en de zangers Perry Como en Al Green.

Bij de overige winnaars van de in totaal 101 Grammy Awards, horen onder meer James Taylor, Christina Aguilera, Eric Clapton, Usher, Destiny's Child, Linkin Park, Lucinda Williams en Sade.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud