Alledaagse antieke voorwerpen te kijk in Athene

Al meer dan tien jaar durende opgravingen voorafgaand aan de bouw van een nieuw museum onder de Akropolis, zijn niet tevergeefs geweest. De archeologen hebben ondertussen een groot deel van de grondvesten van antieke huizen blootgelegd en talrijke voorwerpen uit het leven van elke dag uit die tijd ontdekt.

(belga) Vijfhonderdvijftig objecten zullen van 3 juli eerstkomend tot 28 februari 2007 tentoongesteld worden in het administratiegebouw van de Akropolis. Het gaat onder meer om schalen, bekers, kleine beeldjes en werktuigen.

De stukken stellen de bezoeker in staat 'zich een uitgebreid beeld te vormen over het alledaagse leven van de mensen die in de Oudheid in en rond de Akropolis (de citadel van het oude Athene) leefden: hun gezinsleven, de handel en de religie', aldus het Griekse ministerie van Cultuur.

Het ministerie kondigde voorts aan dat het nieuwe Akropolismuseum zijn bezoekers de mogelijkheid gaat bieden de fundamenten van dit stadsdeel uit de Oudheid in zijn 'volle pracht' te bewonderen: in grote delen van het nieuwe Akropolismuseum is, enkel bedekt met plexiglasplaten, te zien wat er onder lag. Gehoopt wordt dat het nieuwe museum in de zomer van 2007 kan geopend worden

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud