Amerikaans student wint wereldkampioenschap sudoku

Een chemiestudent van de Amerikaanse Harvard-universiteit, Thomas Snyder, is zaterdag in Praag de nieuwe wereldkampioen sudoku geworden. Hij won de finale van de Japanner Yuhei Kusui. Het brons was voor de Slovaak Peter Hudak.

(belga) De 27-jarige Snyder won met 162 punten tegen 135 voor Kusui. De competitie nam drie dagen in beslag en telde 141 deelnemers. Aan het kampioenschap namen ook vier Belgen deel.

"Ik was heel zenuwachtig want wilde echt winnen. Vorig jaar was ik teleurgesteld niet te hebben gewonnen", verklaarde Snyder. Toen werd het eerste wereldkampioenschap van de Japanse cijferpuzzel georganiseerd. De winnares was de Tsjechische Jana Tylova.

De student is naar eigen zeggen niet alleen gek van sudoku, maar ook van andere logicaspelletjes. Hij begon er al zeer jong, op vierjarige leeftijd, mee. De afgelopen dagen liet hij vooral zien hoe snel hij de raadsels kan oplossen.

In het landenklassement haalde Japan de trofee binnen, met 4.490 punten, voor de VS en Tsjechië.

Bij sudoku moeten de spelers een rooster invullen met de cijfers 1 tot 9, waarbij elk cijfer slechts eenmaal mag voorkomen. Het spel is wereldwijd populair.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud