Amerikaanse modeontwerper Tommy Hilfiger bezoekt Antwerpen

Het was tien jaar geleden, maar donderdag tekende de Amerikaanse modeontwerper Tommy Hilfiger opnieuw present in Antwerpen. Hilfiger kwam er de tiende verjaardag vieren van zijn intrede in de Belgische markt en maakte ook even tijd voor een workshop met vier studenten van de Antwerpse Modeacademie. In het najaar gaat Hilfiger opnieuw voor een primeur in het Antwerpse modelandschap, met de opening van zijn allereerste Tailored store.

(belga) De keuze voor Antwerpen, tien jaar geleden, vond Hilfiger naar eigen zeggen evident. "Antwerpen is voor mij de stad van Dries (Van Noten, nvdr) en Dirk (Bikkembergs, nvdr). Ik vond het dan ook een hele eer dat ik net daar mijn eerste store in België kon openen", aldus Hilfiger.

Ondertussen telt België al 17 Hilfiger-stores, goed voor 10 pct van de Europese inkomsten van het merk. In het najaar komt er in Antwerpen nog een store bij, al zal het concept van die zaak anders zijn. Het gaat om een Tailored Store, de eerste in België, waar een collectie van kwaliteitsvolle kostuums, hemden en lederwaren te koop zal zijn.

Naast het feestgedruis voor de tiende verjaardag, stond donderdag nog een bezoek aan het ModeMuseum op het programma. Daarna maakt de modeontwerper even tijd voor een workshop met vier studenten van de Modeacademie die dit jaar de Tommy Hilfiger Style Award in de wacht sleepten. Afsluiten doet Hilfiger zijn bezoek aan Antwerpen, zoals het een modeontwerper betaamt, in stijl: met een cocktail party in besloten kring.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud