Advertentie
Advertentie

Anderlecht en Standard spelen testmatchen

De titelstrijd in de Belgische competitie is nog niet beslist. Op de 34e en laatste speeldag wonnen RSC Anderlecht en Standard Luik beiden hun wedstrijd. Anderlecht deed dat met 0-2 in Genk, Standard met 0-1 in Gent.

(belga) - Anderlecht stond bij de rust 0-1 voor tegen Racing Genk dankzij een doelpunt van Mbark Boussoufa. In de 56e minuut kopte Marcin Wasilewski de 0-2 binnen.

In Gent scoorde Gouden Schoen Axel Witsel het enige doelpunt van de partij net voor rust van op de panaltystip. Ook Gent kreeg in de slotfase nog een strafschop. Doelman Sinan Bolat redde de meubelen door de trap van Bryan Ruiz te stoppen.

In de stand eindigen Anderlecht en Standard met 77 punten. Club Brugge is met 59 punten derde, AA Gent met eveneens 59 punten, maar een match minder gewonnen, vierde. Tubeke en Bergen degraderen. Dender en Roeselare spelen de eindronde om het behoud.

Er volgen nu twee testwedstrijden om de titel. Anderlecht speelt op donderdag 21 mei eerst thuis. Drie dagen later, op zondag 24 mei, volgt dan de terugwedstrijd in Luik.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud