Anderlecht en Van Holsbeeck dienen klacht in tegen Allatta

Landskampioen RSC Anderlecht en manager Herman Van Holsbeeck dienen klacht in tegen de omstreden spelersmakelaar Pietro Allatta wegens laster en eerroof en stellen zich burgerlijke partij.

(belga) Dat meldt de Brusselse club op zijn website.

Allatta haalde in een interview in het weekblad HUMO zwaar uit naar Herman Van Holsbeeck. Die zou volgens de Siciliaan een commissie hebben willen opstrijken bij de transfer van Silvio Proto en ook de transfer van de vier Argentijnen was 'één grote witwasoperatie, waarbij Van Holsbeeck vanalles in zijn zakken stak'.

Ook Anderlecht kreeg een veeg uit de pan. Volgens Allatta heeft de Brusselse club scheidsrechters omgekocht en wedstrijden vervalst. 'Als het moet, geef ik op een dag een hele hoop informatie vrij, die zal inslaan als een bom, en dan zal Anderlecht vallen', verklaarde de makelaar nog.

Anderlecht reageerde dinsdagavond op de clubwebsite: 'Het interview van Allatta in het weekblad HUMO bevatte zware aantijgingen aan het adres van Herman Van Holsbeeck en RSC Anderlecht. We willen zo snel mogelijk duidelijkheid brengen in de hele zaak en kiezen daarom voor de juridische weg', verklaarde clubadvocaat Meester Spreutels.

'Allatta dreigt bovendien voortdurend dat hij informatie zal vrijgeven die inslaat als een bom. We kunnen deze uitspraken niet meer naast ons neerleggen aangezien ze de eer van Herman Van Holsbeeck en de club aantasten', aldus Spreutels.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud