Anderlecht speelt 1-1 gelijk tegen Lille OSC

Landskampioen Anderlecht heeft woensdag in haar eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League (groep H) 1-1 gelijkgespeeld tegen het Franse Lille OSC. In het Vanden Stockstadion bracht Pareja de Brusselaars vlak voor rust 1-0 voor, maar invaller Fauvergue bezorgde Lille 10 minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker.

(belga) Paars-wit, dat met veel ambitie en honger aan het kampioenenbal begon, vond in de aanvangsfase niet onmiddellijk een opening in de goed georganiseerde defensie van de bezoekers.

In de 18e minuut waren de Brusselaars een eerste keer gevaarlijk: Tchité zette een één-tweetje op met Boussoufa en de Congolees trapte op de vuisten van doelman Sylva. Even voor het halfuur combineerden Vanden Borre en Biglia knap en trapte Hassan de bal van op rechts in de armen van doelman Sylva.

Anderlecht zette Lille vast, maar moest uitkijken voor de Franse counter. De pijlsnelle Odemwingie trapte echter op Zitka. Even later had Anderlecht meeval toen een schot van Cabaye afweek en tegen de buitenkant van de paal ging. Lille werd sterker en Tafforeau knalde naast.

Anderlecht reageerde vijf minuten voor rust via Boussoufa, die mooi combineerde met Hassan en alleen voor Sylva kwam. De Senegalese doelman redde echter met de voet. Een minuut later was het wel raak. Pareja kopte een hoekschop van Boussoufa hoog in doel (41e): 1-0.

Na de pauze bleef de wedstrijd goed over en weer gaan. Tien minuten na rust was Lille het eerst gevaarlijk via Bodmer, maar diens schot ging naast het Brusselse doel. Even later was Odemwingie sneller dan Pareja, en vanuit een scherpe hoek kon de ex-speler van La Louvière nog uithalen, maar Zitka ging gevat plat.

Anderlecht reageerde via Hassan, die zich op rechts doorzette en Sylva op zijn weg vond. De bal belandde voor de voeten van Boussoufa, die naast knalde: hier zat meer in voor Anderlecht.

Lille gooide met Youla een extra spits in de strijd, werd sterker en vlak na het uur kwamen de Fransen bijzonder dicht bij de gelijkmaker. De ingevallen Fauvergue trapte een voorzet van op rechts echter tegen de paal. Tien minuten later trapte Keita na een individuele actie tegen de buitenkant van de deklat.

De verwachte gelijkmaker viel in de 80e minuut. Een snelle aanval belandde via Odemwingie bij Fauvergue, die de bal in één tijd via de paal in doel tikte: 1-1.

Vijf minuten voor affluiten belandde een voorzetschot van Keita nog bijna in doel, maar Zitka was bij de pinken. In de 90e minuut was de ingevallen Youla nog heel dicht bij de winnende treffer. Hij werd alleen voor Zitka gebracht door de sterke Keita, maar besloot over en naast.

Het bleef 1-1, een billijk resultaat na een genietbare wedstrijd.

In de andere wedstrijd had Milan weinig moeite met AEK Athene. De Italianen wonnen met 3-0.

Andere wedstrijden

Real Madrid verloor met 2-0 op het veld van Lyon. Voor de Franse kampioen scoorden Fred en Tiago. In dezelfde groep (E) won Steaua Boekarest met 1-4 bij Dinamo Kiev. De wedstrijd werd geleid door Paul Allaerts.Vincent Kompany ging met Hamburg thuis met 1-2 onderuit tegen Arsenal. De Rode Duivel speelde 90 minuten mee met HSV, dat al na 10 minuten met een man minder verder moest na rood voor doelman Kirchstein. Voor Arsenal-goalie Jens Lehman was het de eerste tegentreffer in de CL na 853 minuten, wat een record is. Porto en CSKA Moskou bleven in de tweede match van poule G steken op 0-0.In groep F won Manchester United nipt de Britse derby van Celtic Glasgow met 3-2. De Fransman Louis Saha trof twee keer raak. Kopenhagen en Benfica deelden de punten (0-0).

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud