Angelo Badalamenti filmcomponist 2005

(belga) - De Amerikaanse componist Angelo Badalamenti heeft zaterdagavond de prijs van filmcomponist van het jaar gekregen voor zijn score voor 'Un Long Dimanche de Fiançailles' uit 2004.

Dat gebeurde tijdens de vijfde jaarlijkse uitreiking van de World Soundtrack Awards (WSA) in de Bijloke in Gent. Angelo Badalamenti is vooral bekend van zijn synthesizerscores voor de films van David Lynch 'Mulholland Drive', 'The Straight Story' en voor de reeks 'Twin Peaks'.

De prijs voor de 'beste oorspronkelijke soundtrack van het jaar' ging naar John Williams voor 'War of the Worlds' van Steven Spielberg, terwijl de song 'Old Habits Die Hard' van Dave Stewart en Mick Jagger uit de film 'Alfie' de award voor 'beste originele song geschreven voor film' kreeg.

De prijzenceremonie begon met de overhandiging van de prijs voor 'beste jonge Belgische componist' aan Hannes De Mayer. Hij won de wedstrijd voor het schrijven van een score voor de korte stomme film 'Medor au Téléphone'. De publieksprijs ging naar Vangelis voor de soundtrack van 'Alexander'. Michael Giacchino werd uitgeroepen tot 'ontdekking van het jaar' voor de muziek van de animatiefilm 'The Incredibles'.

Mike Stoller van het legendarische duo Leiber & Stoller, die tekst en muziek schreven voor vele hits uit de begintijd van de rock-'n-roll en onder meer voor Elvis Presley, nam een 'lifetime achievement award' voor zijn hele oeuvre in ontvangst.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud