Antwerpen investeert 2,5 miljoen euro in Stadsschouwburg

(belga) - Sinds drie weken zijn de verbouwingen begonnen die van de Antwerpse Stadsschouwburg aan het Theaterplein een heuse cultuurtempel moeten maken. De stad Antwerpen heeft besloten om hieraan mee te werken en investeert 2,5 miljoen euro.

In totaal wordt er in het vernieuwingsproject rond de stadsschouwburg 12, 5 miljoen euro geïnvesteerd. 7 à 8 miljoen hiervan moet naar de heraanleg van het Theaterplein gaan, inclusief de permanente overdekking met een glazen koepel. Antwerpen heeft besloten om 2,5 miljoen euro van dat bedrag bij te dragen, gespreid over zeven jaar.

Ondanks het feit dat de relatie tussen de stadsschouwburg en de stad niet altijd even goed was, is het vertrouwen tussen beide partijen nu hersteld. Ze willen samen op lange termijn investeren in de uitstraling van de Antwerpse Stadsschouwburg en in de culturele infrastructuur van Antwerpen.

De stad en het Antwerps Muziek Theater (AMT) willen met de vernieuwing van 200 naar 300 voorstellingen per jaar gaan en mikken hiermee op 200.000 bezoekers per jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud