ARD en ZDF stoppen tourverslaggeving na dopinggeval bij T-Mobile

De Duitse televisiezenders ARD en ZDF zenden de Tour de France niet langer uit. De beslissing volgde op de bekendmaking van dopinggebruik bij de Duitser Patrik Sinkewitz, een renner van T-Mobile. T-Mobile overweegt om de sponsoring in de wielrennerij te stoppen.

(belga/tijd) - Patrik Sinkewitz werd luidens een mededeling van het Duitse antidopingagentschap NADA bij een controle tijdens een training op 8 juni positief bevonden. In Duitsland was er voor de Tour-start al heel wat heisa na dopingbekentenissen van onder andere Jorg Jaksche. Bij de Duitse televisiezenders heeft men er genoeg van en de tourverslaggeving wordt stop gezet.

ARD en ZDF blijven de kijker wel op de hoogte houden van de Tour via het gewone journaal. Ook de Touruitzendingen op de radio gaan door.

De VRT is niet van plan om de berichtgeving over de Tour de France stop te zetten. "Wij blijven uitzenden, maar dat belet ons niet om kritisch te berichten. We willen de problematiek niet onder de mat vegen", zegt woordvoerster Diane Waumans, die er op wijst dat de kijkcijfers van de Tour in Vlaanderen erg hoog blijven.

"Indien het de komende jaren nog gortiger wordt, dan moeten we ons misschien wel eens beraden over wat we gaan doen met de wielersport", aldus nog Waumans.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud