Arnon Grunberg wint AKO-Literatuurpijs

(belga) - Arnon Grunberg is de laureaat van de AKO-literatuurprijs 2004 met zijn boek 'De Asielzoeker'. De voorzitter van de jury, Paul Rosenmöller, maakte het nieuws vrijdagavond bekend in het televisieprogramma RTL Boulevard. Vier jaar geleden werd Grunberg (1971) al eens bekroond met de AKO-Literatuurpijs, toen met 'Fantoompijn'.

Naast Grunberg waren nog vijf auteurs genomineerd voor de bekende literatuurprijs: Bernlef met "Buiten is het maandag", Hafid Bouazza, met "Paravion", Pan Emmerik met "Het wonder werkt", Kees 't Hart met "Ter navolging" en Ilja Leonard Pfeijffer met "Het grote baggerboek".

De Asielzoeker wordt omschreven als "een roman over een man die aan de wetten van de handel probeert te ontkomen. Een tijdlang heeft hij van alles verkocht, nu geeft hij zichzelf weg."

Arnon Grunberg schreef eerder de romans Blauwe maandagen, Figuranten, de hedendaagse Lof der Zotheid De Mensheid zij geprezen, die bekroond werd met De Gouden Uil 2002, en de roman Fantoompijn. Bovendien pleegde hij onder de naam Marek van der Jagt de romans De geschiedenis van mijn kaalheid, Monogaam en Gstaad 95-98.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud