Art Brussels brengt hedendaagse kunst naar hoofdstad

(belga) - Op 21 april opent de kunstbeurs Art Brussels haar deuren in de Heizelpaleizen in de hoofdstad. Art Brussels wil de internationale beurs voor hedendaagse kunst in België en tegelijk een heus Europees platform zijn.

Art Brussels verwacht los van het gewone publiek zo'n 600 binnen- en buitenlandse verzamelaars, professionals, critici en ruim 750 binnen- en buitenlandse journalisten. Het aantal deelnemende galeries blijft beperkt door een selectiecomité, dat de kwaliteit bewaakt.

'De beperking van het aantal deelnemende galeries komt de kwaliteit van de getoonde kunstwerken en de homogeniteit en overzichtelijkheid van de beurs ten goede', zeggen de organisatoren. 'Zo krijgt de beurs een sterke internationale tint. De 32 Belgische kunstgaleries krijgen het gezelschap van collega's uit twintig landen uit Europa, Noord-Amerika en Azië.' Jonge galeries kunnen terecht in de zogenaamde First Call- en de Young-zone.

Er staan ook onemanshows op het programma. Het gaat om twintig projecten van gevestigde of jonge artiesten, die een overzicht geven van de meest recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst. Een Belgisch verzamelaarcomité kiest het beste werk uit en de winnaar strijkt 10.000 euro op. Daarnaast is er nog een zone voor modernistisch en hedendaags design.

Art Brussels vindt van 21 tot en met 24 april plaats in hal 11 en 12 van Brussels Expo. 'De editie 2005 heeft aangetoond dat de keuze om de beurs met een dag in te korten een schitterend initiatief was. Het aantal bezoekers blijft stijgen en de galeriehouders blijven gespaard van beursmoeheid', luidt het. Vorig jaar trok Art Brussels 32.000 bezoekers.

De beurs is toegankelijk van 12 tot 20 uur. Op maandag 24 april is dat tot 22 uur. Een toegangsticket kost 12 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud