Avonturier Steve Fossett vermist

De Amerikaanse avonturier Steve Fossett (63) is sinds maandagavond vermist in de Nevadawoestijn, in het westen van de VS, waar hij zich met een klein solovliegtuigje verplaatste. Dat meldden Amerikaanse televisiezenders dinsdag. Fossett heeft meer dan honderd wereldrecords op zijn naam staan.

Foto: Steve Fossett naast een van zijn vliegtuigjes (foto epa)

(belga) - In 2006 vloog hij alleen en non-stop 42.000 km rond de wereld met zijn ultra-licht vliegtuigje Virgin Atlantic/Global Flyer. In 2005 maakte de miljardair zijn eerste reis rond de wereld in hetzelfde toestel. Toen legde hij 36.898 kilometer af.

Op dit ogenblik heeft Steve Fossett meer dan honderd officiële wereldrecords op zijn naam staan in vijf sportieve disciplines. Een zestigtal daarvan werden nog altijd niet verbroken.

Zo was hij in 2002 de eerste man die erin slaagde alleen in een luchtballon de wereld rond te vliegen. Twee jaar later brak hij aan boord van zijn catamaran Cheyenne het wereldrecord non-stop zeilen rond de wereld. Hij beklom ook de Everest en zwom in 22 uren het Kanaal over.

Als hij niet bezig is records te breken, verdeelt hij zijn tijd tussen Colorado en Californië.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud