Advertentie

Axel Witsel wint Gouden Schoen

Axel Witsel (foto: photonews) ©Photo News

Axel Witsel (Standard) heeft woensdag in het Casino van Oostende de 55e Gouden Schoen gewonnen. De 20-jarige middenvelder haalde het met 204 punten voor zijn Servische ploegmaat Milan Jovanovic (200 ptn) en zijn gewezen teamgenoot en huidig Everton-speler Marouane Fellaini (179 ptn).

(belga) - Witsel volgt op de erelijst als beste voetballer in België zijn ploegmaat Steven Defour, de winnaar van 2007, op. De kapitein van de Rouches eindigt dit jaar als vijfde met 127 punten, net achter Anderlecht-spits Mbark Boussoufa (152 punten), de Gouden Schoen van 2006.

Dat Axel Witsel de Gouden Schoen wint, is geen verrassing. Samen met zijn ploegmaats Defour, Mbokani en Jovanic was de Luikenaar immers een van dé topfavorieten voor de prestigieuze onderscheiding.

Witsel, die een verbluffende techniek aan een uitstekend spelinzicht koppelt, ontbolsterde in 2008 helemaal op het middenveld van de Rouches. Hij was een van de grote gangmakers van de ploeg die de Luikse fans na 25 jaar wachten opnieuw de landstitel bezorgde. Ook Europees maakte hij met Standard grote indruk tegen onder andere Liverpool, Everton, Sevilla en Sampdoria.

2008 was voor Witsel ook het jaar van zijn debuut als Rode Duivel. Op 26 maart debuteerde hij tegen Marokko en scoorde meteen zijn eerste doelpunt als international. Sindsdien verzamelde Witsel al zeven caps.

Witsel ligt bij Standard nog onder contract tot 2013. Verschillende grote clubs lieten al herhaaldelijk hun belangstelling blijken voor het jonge talent. Onder andere Arsenal, ManU en Marseille zijn genoemd.

Naast de Gouden Schoen werden woensdag nog enkele nevenprijzen uitgereikt. Als mooiste doelpunt werd de kopbalgoal van doelman Silvio Proto (Germinal Beerschot) gekozen. De beste Belg in het buitenland is Marouane Fellaini (Everton).

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud