'Bankvlees' van Jan Van Loy wint debuutprijs Boekenbeurs

(tijd) - Jan Van Loy (1964) wint met zijn roman 'Bankvlees' de debuutprijs, een prijs die sinds 1969 wordt uitgereikt in het kader van de Boekenbeurs. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 6.200 euro.

'Bankvlees' is een moderne schelmenroman waarin plot, vertelvaart en humor belangrijker zijn dan metafysische bespiegelingen. Het boek bulkt van de vinnige en spitse dialogen en bevat volop verrassende wendingen. Daar staat tegenover dat het nogal weinig inhoud bevat. Voor de jury, onder leiding van Jeroen De Preter van de krant De Morgen, stak het echter met kop en schouders uit boven een eerder schamele oogst aan debuten.

De 69ste Boekenbeurs voor Vlaanderen vindt dit jaar plaats van 1 tot 11 november in Antwerp Expo. Onder het thema 'Geef plezier, geef een boek!' presenteert de beurs een grote variëteit aan activiteiten. Daaronder 200 gesprekken met auteurs van diverse boeken én het instant boekentelevisieprogramma Villa Vitalski met de Antwerpse nachtburgemeester Vitalski in de hoofdrol. Zeven thema's worden tijdens de tiendaagse boekenbeurs belicht: de vrouw, sprookjes, hocus pocus (met Harry Potter in de hoofdrol), leerkrachten, Rusland (in het kader van Europalia), de islam, en 175 jaar België. Met een verwenkaart kunnen bezoekers van de beurs voor 1 euro tal van Antwerpse musea bezoeken. Op vrijdag 4 november wordt in club Petrol een groot boekenfeest georganiseerd.

Alle informatie over de Boekenbeurs: www.boek.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud