Bart Goor in beroep tegen schorsing Fifa -update

(belga) - De Rode Duivel Bart Goor gaat in beroep tegen de schorsing van 5 wedstrijden en de geldboete van 6.500 euro die hem werd opgelegd door de Wereldvoetbalbond, de Fifa. Goor bestempelt zijn straf als shchandalig en buiten alle proporties. Goor hoopt dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hem en Eric Deflandre, die voor drie wedstrijden werd geschorst, de nodige steun verleent in dit beroep bij de Fifa.

Aanvoerder Goor (foto: belga) spuwde in de richting van de Spanjaard Xavi en kreeg daarvoor een rode kaart. Voor die rode kaart moet hij vier wedstrijden brommen. De 31-jarige Goor kreeg er nog een duel schorsing bij omdat hij in de WK-kwalificatieronde al twee keer geel pakte. Goor krijgt ook een boete van 6.500 euro.

Deflandre kreeg tegen Spanje twee keer geel. Eerst omdat hij de bal wegtrapte en onmiddellijk daarna schuttingstaal gebruikte tegen de Deense scheidsrechter Kim Milton Nielsen. Dat wangedrag komt de rechtsachter van Standard Luik op drie speeldagen schorsing te staan. Hij moet ook 5.000 euro boete betalen.

Vermits het beroep in de loop van donderdag moet worden ingediend, moet ook de KBVB voor donderdag een standpunt innemen. Daarom nam bondscoach Aimé Antheunis het initiatief om alle betrokken partijen in de loop van donderdag bijeen te brengen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud