Bayern München wacht sanctie in Champions League

(belga) - De Europese Voetbalbond (Uefa) treft mogelijk een sanctie tegen het Duitse Bayern München omdat de club weigert de naam van het stadion aan te passen voor ontmoetingen in de Champions League (CL).

De disciplinaire commissie van de Uefa is een onderzoek gestart. Bayern kan gestraft worden met een geldboete, puntenverlies of zelfs de uitsluiting. De Duitse topploeg is in poule A van de CL ingedeeld met onder andere Club Brugge.

Op 27 september speelde Bayern zijn eerste thuismatch in de CL tegen Club Brugge. Plaats van gebeuren was de gloednieuwe Allianz-Arena, die plaats biedt aan 66.000 toeschouwers en genoemd is naar een Duitse verzekeringsmaatschappij. Bayern weigerde om de naam te bedekken, hoewel de Uefa verbiedt dat in de CL-stadions reclame wordt gemaakt voor sponsors die niet behoren tot de officiële CL-sponsors.

Bayern werd door de Uefa in het seizoen 2003/04 al eens beboet om diezelfde redenen. De club moest toen 17.000 euro ophoesten omdat de naam van een shirtsponsor niet onleesbaar was gemaakt.

Volgens het Duitse sportblad Kicker kan de sanctie deze keer veel zwaarder wegen. Mogelijk verliest Bayern zelfs punten of wordt de club uitgesloten, wat Club Brugge dan weer goed kan uitkomen.

Na twee speeldagen bezet Bayern samen met Juventus de eerste plaats in groep A met zes op zes. Club en Rapid Wenen hebben nog geen punten. Op 18 oktober trekt Club naar Wenen en ontvangt Bayern Juventus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud