Advertentie

Belg is beste werknemer

De Belgische werknemer is op zijn Luxemburgse collega na de productiefste van heel Europa. Dit blijkt uit een Europese vergelijking die dinsdag is gepubliceerd.

(belga) Dat schrijft Het Belang van Limburg woensdag. De krant stelt wel de vraag of dit niet ten koste van het gezinsleven gaat, aangezien nergens anders in Europa het aantal echtscheidingen zo hoog ligt als in België.

Zowel per tewerkgestelde persoon als per gewerkt uur scoort de Belgische werknemer ver boven het Europese gemiddelde. Uit het jongste statistische jaarboek van Eurostat, het statistische bureau van de Europese Unie, blijkt dat de productiviteit van de Belgische arbeider per gewerkt uur 28,5 pct hoger ligt dan het Europese gemiddelde (in 2004).

Ter vergelijking: de productiviteit van de Nederlandse werknemer ligt 16,5 pct hoger dan het Europese gemiddelde. In Duitsland is dit amper 5,8 pct hoger.

De voorbije jaren zijn we ook fors harder gaan werken: tegenover 2000 is de Belgische productiviteit met net geen 4 pct toegenomen (Nederland: +2,4 pct, Duitsland +0,3 pct).

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud