Belgisch componist Jean Delouvroy wint Duitse Leo-prijs

(belga) - De kortfilm 'Sound Miniature 1' van de Belgische componist Jean Delouvroy en de Duitse regisseur Joni Braun heeft op het Braunschweig Filmfestival de 'Leo' gewonnen. Die prijs voor kortfilmmuziek wordt uitgereikt aan een kortfilm die opvalt door een innovatieve mix van beeld en muziek.

De Belgisch-Duitse film werd gekozen uit 250 inzendingen. Hij wist zich volgens de jury met hoofdzakelijk analoge middelen op een originele manier te onderscheiden in een digitale omgeving. De jury bestond uit Robin Mallick, directeur van het Filmfestival van Dresden, geluidskunstenaar Peter Kiefer en filmcomponist Jürgen Knieper.

Jean Delouvroy (37) componeerde eerder al muziek voor de tentoonstellingen 'Ici et maintenant' (Thurn & Taxis, Brussel) en 'Buiten Beschouwd' (Vlaamse Opera, Gent), voor de choreograaf Radek Hewelt (ex-P.A.R.T.S.) en voor de kortfilm 'The Void Man' (Marc Hall, USA). In 2003 werd zijn 'Strijkkwartet Nr. 1' gecreëerd in de Vlaamse Opera. Momenteel werkt hij met de Duitse regisseur Joni Braun aan de film 'Teufelsberg'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud