Belgische kortfilm bekroond in Berlijn

©EPA

Op het Internationaal Filmfestival van Berlijn is de Belgische kortfilm 'Venus vs Me' van regisseur Nathalie Teirlinck bekroond met een nominatie voor de European Film Award for Best Short. De uiteindelijke Gouden Beer was echter niet voor België weggelegd. Die ging naar de Zweedse regisseur Ruben Ostlund, voor zijn kortfilm 'Händelse Vid Bank'.

(belga) - De winnende film geeft het woord aan 96 mensen, die vertellen over een mislukte bankoverval. De prent werd met één camera gedraaid en er werd naar verluidt ook niet in geknipt.

De Zilveren Beer ging naar 'Hayerida' van de Israëlische regisseur Shai Miedzinski. Die vertelt over een familie die in de woestijn op zoek gaat naar een steen, die als grafsteen moet dienen.

'Venus vs Me' van Nathalie Teirlinck werd door de jury omschreven als 'een experimentele poging om jeugdherinneringen op te sommen met een complexe montagetechniek. Beelden, geluid en montage gaan op in een verhaal met meerdere lagen. De regisseur gaat op een magnifieke wijze met de puzzel om.'

Zaterdagavond worden de prijzen voor de langspeelfilms uitgereikt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud