Belgische ploegen kennen tegenstanders in UEFA Cup

Vanmiddag werd in Monaco geloot voor de eerste ronde van de UEFA Cup. Op papier lijkt Club Brugge de gemakkelijkste opdracht te krijgen met het Noorse Brann Bergen. Anderlecht en Standard krijgen met respectievelijk Rapid Wenen en Zenit Sint-Petersburg een lastiger karwei voorgeschoteld.

Anderlecht moet proberen in de UEFA Cup de Champions League-kater door te spoelen - foto belga

(belga) - Anderlecht werd woensdag in de derde en laatste voorronde van de Champions League uitgeschakeld door het Turkse Fenerbahçe en was reekshoofd voor de loting. Het had ook het Griekse Panionios, het Portugese Paços de Ferreira, het Deense Aalborg of het Zweedse Häcken kunnen trekken.

Club Brugge was als bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst en was vrijdag reekshoofd bij de loting in Monaco. Het had ook het Franse Toulouse, het Portugese Belenenses, het Schotse Aberdeen of het Zweedse Helsingborg als tegenstanders kunnen trekken.

Standard, afgelopen seizoen derde in de Belgische competitie, plaatste zich via de tweede voorronde ten koste van het Luxemburgse Käerjeng en was vrijdag geen reekshoofd bij de loting in Monaco. Het vermeed tegenstanders als het Spaanse Villarreal, het Duitse Leverkusen, het Turkse Galatasaray en het Engelse Everton.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud