Advertentie
Advertentie

Belgische sterrenchef opent nieuw restaurant

Luc Vandersteen, de chef die met La Cabane in Edegem bij Antwerpen een Michelinster bij elkaar kookte, heeft het nieuw restaurant 'Cabanelf' geopend op dezelfde locatie.

(tijd) Met Cabanelf wil Vandersteen loskomen van het klassieke imago van La Cabane, de zaak die hij sinds 1999 met zijn vennoot Dirk Schram uitbaatte. Daartoe werd zowel het interieur als de kaart grondig onder handen genomen.

Het onderscheid tussen voor- en hoofdgerecht vervalt grotendeels. De acht gerechten die vandaag op de kaart staan, kosten 15 euro per stuk. Gasten kunnen uit die acht suggesties hun maaltijd samenstellen. Per gerecht worden aangepaste wijnen per glas geserveerd.

Vandersteen en Schram zijn niet de enige restaurateurs in het Antwerpse die de omschakeling maken van sterrenrestaurant naar een meer laagdrempelige zaak. Sir Anthony Van Dijck werd eerder al een brasserie en de Matelote doopte zich een drietal jaar geleden om tot Gin-Fish, een visrestaurant dat alleen 's avonds open is en met één menu werkt.

Door met soepeler formules te werken houden de chefs de vaste kosten lager. Bovendien hopen ze in te spelen op een publiek dat meer uit eten gaat, maar daarbij minder wil uitgeven.

JS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud