Bert Geenen verlaat VTM en wordt programmadirecteur bij Talpa

Bert Geenen is sinds dinsdag programmadirecteur bij Talpa Service III, het bedrijf van de Nederlandse mediatycoon John De Mol. Talpa is de moedermaatschappij van onder meer de Vlaamse commerciële radiozender 4FM.

(belga) Dankzij zijn rijke ervaring als radiomaker en manager gaat Geenen een belangrijke rol spelen in de verdere uitbouw van 4FM, zo meldt de zender woensdag in een persbericht.

Peter Quaghebeur, directeur-generaal van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa, moederholding van onder meer VTM en Q-Music), laat in een persbericht weten de keuze van Bert Geenen te begrijpen. Hij voegt er aan toe dat de overstap van Bert Geenen naar Talpa niet een eerste stap is in een mogelijke overname van 4FM door de VMMa.

Bert Geenen begon zijn mediacarrière als freelancer voor de openbare omroep, de toenmalige BRT. Hij was er reporter en muzieksamensteller en werd later ook presentator. In 1981 ging Geenen voltijds aan de slag bij de radio. Drie jaar later werd hij presentator en producer bij Studio Brussel. Van juli 1996 tot november 2000 was hij nethoofd van Radio Donna. In 2000 verliet hij de openbare omroep en stapte hij over naar de VMMa.

Aan de Medialaan in Vilvoorde ging Geenen aan de slag als programmadirecteur radio. Hij begeleidde onder meer de start van het landelijke commerciële radiostation Q-Music. De voorbije drie jaar was hij achtereenvolgens programmadirecteur en antennemanager van VTM. Nu keert de 53-jarige Geenen terug naar zijn eerste grote liefde, de radio.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud