Advertentie

Bestaan Wikipedia niet bedreigd

De financiële moeilijkheden van Wikimedia Foundation, de stichting die alle Wikimedia projecten (zoals de online-encyclopedie Wikipedia) beheert, zijn niet van die aard dat ze het bestaan van de stichting bedreigen. Dat heeft voorzitster Florence Devouard dinsdag laten weten.

(afp) De laatste dagen doken op het internet geruchten op over de financiële moeilijkheden van de stichting. Er werd zelfs gesproken over een mogelijke sluiting van de websites. Volgens de voorzitster van de raad van bestuur is er echter niets van aan.

"Zowat veertien dagen geleden nam ik deel aan een conferentie, waar enkele bloggers in de zaal mij woorden in de mond hebben gelegd die ik zelf nooit heb gezegd. Dat is wat er gebeurd is", aldus Devouard.

De voorzitster verklaarde wel dat er momenteel nog slechts een miljoen dollar (ongeveer 760.000 euro) in de kassa zit. "Maar vergeleken met de voorgaande jaren zitten we in een bijna comfortabele situatie", voegde ze eraan toe.

Dat miljoen dollar, dat in januari via een fondsenwerving werd ingezameld, is voldoende om de werking van het fonds drie of vier maanden lang te verzekeren. "Paniek is dus nergens voor nodig", zegt Devouard, die niettemin hoopt dat er zich weldra enkele grote schenkers aandienen. "Vier tot vijf miljoen euro is eigenlijk ideaal" om al onze projecten te realiseren en een "stabielere financiële situatie te verwerven"./

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud