'Bill Gates mogelijk volgende ruimtetoerist'

Volgens de Russische kosmonaut Fjodor Joertsjichin, die maandag met de Sojoez TMA-10 in het Internationaal Ruimtestation ISS is aangekomen, denkt de Amerikaanse softwareondernemer Bill Gates eraan 'de kosmos te veroveren'.

(belga) 'Wie weet zal op een dag iemand zich in ruimte naast het hoofd van (de softwaregigant) Microsoft bevinden,' zei de nieuwe gezagvoerder van het ISS woensdag volgens het onafhankelijke Russische persbureau Interfax op een persconferentie vanuit de ruimte. 'Dit is voor mij de grootste verrassing van deze vlucht'.

Momenteel bevindt zich een andere stichter van Microsoft, de Amerikaan van Hongaarse afkomst Charles Simonyi (58), als vijfde ruimtetoerist in het complex. Het is volgens Joertsjichin precies die softwarespecialist die over Gates heeft verteld. De miljardair Gates zelf heeft nog geen plannen in verband met een ruimtetoerist publiek bekendgemaakt. Dinsdag weigerden de Russische ruimtevaartautoriteiten te zeggen wie de zesde ruimtetoerist zou zijn en gewaagden ze zelfs van een 'geheim'.

Space Adventures, het Amerikaanse bedrijf dat ruimtetoerisme organiseert, zei ook geen weet te hebben van ruimteplannen van Gates. Woordvoerster Natalya Devodets van Space Adventures zei dat haar bedrijf 'geen enkel contact' met de miljardair heeft.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud