Bill Gates stopt 83,5 mln dollar extra in malariabestrijding

Microsoft-oprichter Bill Gates, de rijkste man ter wereld, steekt 83,5 miljoen dollar extra in de bestrijding van malaria. De Bill & Melinda Gates Foundation, de liefdadigheidsinstelling die Gates midden jaren negentig samen met zijn echtgenote Melinda oprichtte, heeft daarmee tot op heden in totaal 765,8 miljoen dollar uitgegeven aan de bestrijding van de ziekte.

Los daarvan heeft de instelling tot op heden 650 miljoen dollar toegezegd aan een wereldwijd fonds dat aids, tuberculose en malaria bestrijdt.

De nieuwe toelagen moeten onder andere muskietennetten en behandeling van de ziekte toegankelijker maken. Ook wordt het geld besteed aan versneld onderzoek naar vaccins en nieuwe preventiemethoden.

De aankondiging van de nieuwe toelage komt aan de vooravond van een grote top over malaria in het Amerikaanse Witte Huis op 14 december.

Bij de top, die wordt voorgezeten door president George W. Bush en zijn vrouw Laura, zullen 250 politieke leiders en wetenschappers bij elkaar komen om te praten over nieuwe mogelijkheden om de ziekte wereldwijd te bestrijden.

Ieder jaar worden er 350 miljoen tot 500 miljoen mensen besmet met malaria. Meer dan 1 miljoen van hen overlijdt daadwerkelijk aan het virus. In Afrika sterven er meer kinderen aan malaria dan aan enige andere ziekte.

In de afgelopen twintig jaar is het aantal doden als gevolg van malaria in delen van Afrika verdubbeld, voornamelijk vanwege de toenemende resistentie voor goedkope, veelgebruikte medicijnen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud